Clemens Eiendom utvikler ca 80 leiligheter for salg på Prestegårdsbakken i Alta

Om prosjektet

Nordlysbyen Alta

Alta har mange muligheter og utfordringer som Finnmarks største samfunn. Alta har 20 000 innbyggere, det vil si at litt over hver fjerde finnmarking bor i denne kommunen. Alta har en størrelse og en demografi som gjør dette til et av de mest bærekraftige bysamfunn i nord. Nøkkelen til denne posisjonen er høy kompetanse, sentralitet i forhold til logistikk, et bredt næringsliv i tillegg til offentlig forvaltning og høye bo-kvaliteter for en økende befolkning. Alta er også universitetsby, og bybildet er preget av studentaktiviteter.

Nordlysbyen Alta er et godt valg for besøkende som ønsker et møte med det magiske nordlyset. Altas historie som nordlysby strekker seg langt tilbake i tid, fra 1899 da Kristian Birkeland bygde verdens første nordlysobservatorium på fjelltoppen Haldde. Alta har stabilt klima, og er derfor en av de beste stedene i nord for å se nordlyset. Alta er også den største villmarksbyen i Norge, og byen er blant annet kjent for Finnmarksløpet.

Boligutvikling

Selve Prestegårdsbakken ligger sydvendt i et naturskjønt landlig område, men allikevel nesten midt i Alta sentrum. Med vid utsikt fra tomten ligger Haldefjellet i vest, Skoddevarret i sørvest og Altadalen i sør. Området ligger godt skjermet for nordavinden. Det sies at kirkespiret til Alta kirke som ligger like nord for tomten, er det første stedet som får solstråler på seg når sola igjen dukker opp av horisonten etter mørketiden ca. 20 januar. Med andre ord dette er et av Altas mest solrike områder. Den attraktive byløypa krysser eiendommen, så her har du umiddelbar tilgang til flere mil med preparerte skiløyper gjennom hele Alta, fra Hjemmeluft i vest til Tverrelvdalen i øst.

Reguleringsplan for Prestegårdsbakken ble endelig godkjent i januar 2017. Prosjektet er delt i to byggetrinn, hvor første trinn omfatter 36 leiligheter.

Beliggenhet

alta
Kontaktperson